Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از کارگران و کارمندان فرانسوی روز دوشنبه با وجود تعطیلی رسمی در این کشور در محل کار حاضر می‌شوند تا به نشانه «همبستگی» و بدون دریافت دستمزد برای سالمندان و افراد دارای معلولیت کار کنند.

به گزارش یورونیوز، بنا به تقویم رسمی فرانسه روز دوشنبه که مصادف با «عید پنجاهه» (از اعیاد مسیحیان) است تعطیل رسمی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال دولت فرانسه پس از موج گرمای سال ۲۰۰۳ که در جریان آن تعداد زیادی از افراد مسن در خانه‌های سالمندان جان باختند تصمیم گرفت تا این روز تعطیل را «روز همبستگی» در نظر بگیرد.

به این ترتیب گروهی از کارمندان و کارگران در این روز تعطیل در محل کار حاضر می‌شوند بدون اینکه برای کارشان دستمزدی دریافت کنند. برخی از شرکت‌ها اما تصمیم گرفته‌اند تا تعطیلی «عید پنجاهه» را حفظ کنند و در مقابل یک روز از مرخصی سالانه کارمندان و کارگران کم کنند. کارفرماها همچنین می‌توانند به جای «عید پنجاهه» یکی دیگر از روزهای تعطیل رسمی در فرانسه را به عنوان «روز همبستگی» انتخاب کنند.

در نهایت هر چند ساز و کار یکسانی برای همه کارگران و کارمندان فرانسوی در زمینه کار در «روز همبستگی» در نظر گرفته نشده است اما همه آنها یک روز در سال با کار مجانی به تامین بودجه مورد نیاز برای نگهداری از افراد سالمند و دارای معلولیت کمک می‌کنند.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۴ تاکنون نزدیک به ۴۸ میلیارد یورو به کمک قانون «روز همبستگی» برای صندوق ملی همبستگی در فرانسه جمع‌‌آوری شده است. این صندوق هزینه نگهداری و مراقبت از افراد سالمند و افراد دارای معلولیت را تامین می‌کند.

اجرای قانون «روز همبستگی» در فرانسه به دولت این کشور امکان داد تا بدون افزایش مالیات بر درآمد یا افزایش سهم کارمندان و کارگران در تامین بودجه مشارکت اجتماعی عمومی (CSG)، بخشی از هزینه مورد نیاز برای نگهداری از افراد سالمند یا دارای معلولیت را تامین کند.

برخی از سیاستمداران و گروه‌های سیاسی در فرانسه هر از چند گاه پیشنهادهایی را در راستای گسترش طرح «روز همبستگی» مطرح می‌کنند. به گفته آنها کار کارگران و کارمندان در یک یا چند روز تعطیل دیگر می‌تواند به تامین برخی دیگر از هزینه‌های دولتی و کاهش کسری بودجه کمک کند. این پیشنهادها به طور خاص از سوی جریان‌هایی مطرح می‌شود که بر لزوم کار بیشتر فرانسوی‌ها از طریق افزایش ساعت کار هفتگی یا افزایش سن بازنشستگی تاکید می‌کنند.

بنا به قانون کار فرانسه ساعت کار هفتگی در این کشور ۳۵ ساعت است. هر چند تاکنون تلاش‌هایی برای افزایش ساعت کار هفتگی از ۳۵ به ۳۹ ساعت صورت گرفته است اما این تلاش‌ها با مقاومت اتحادیه‌های کارگری و مخالفت‌هایی که برانگیخته ناکام مانده است.

از سوی دیگر سن بازنشستگی در فرانسه ۶۲ سال است. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در دور اول ریاست‌جمهوری خود موفق به تصویب طرح اصلاح قانون بازنشستگی با هدف افزایش سن بازنشستگی نشد. او در جریان کارزار اخیر ریاست‌جمهوری خود وعده داد تا سن بازنشستگی را به ۶۵ سال افزایش خواهد داد.

تصویب قانون افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۵ سال احتمالا مهمترین چالش پیش‌روی امانوئل ماکرون در دور دوم ریاست‌جمهوری خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود که اصلاح قانون بازنشستگی اعتراض‌ها و اعتصاب‌های گسترده‌ای را در فرانسه برانگیزد.

فرانسوی‌ها چند روز در سال تعطیل رسمی دارند؟

اجرای قانون «روز همبستگی» در فرانسه در عمل بدون اینکه یکی از تعطیلات رسمی را از تقویم حذف کند آن را به یک روز کاری تبدیل کرد. در تقویم سالانه فرانسوی‌ها به جز «عید پنجاهه» ۱۰ روز تعطیل رسمی وجود دارد.

روز اول ژانویه به عنوان اولین روز سال میلادی، روز اول ماه مه مصادف با روز کارگر، روز هشت مه همزمان با پایان جنگ جهانی دوم، روز ۱۴ ژوئیه به عنوان روز ملی و روز ۱۱ نوامبر سالگرد پایان جنگ جهانی اول در فرانسه تعطیل رسمی است. علاوه بر این فرانسوی‌ها پنج روز تعطیل مذهبی نیز دارند. روزهای دوشنبه عید پاک، پنجشنبه معراج مسیح، عروج مریم مادر عیسی مسیح (۱۵ اوت)، همه قدیسین (اول نوامبر) و جشن کریسمس (۲۵ دسامبر) تعطیلات مذهبی فرانسه هستند.

تماشاخانه درس‌هایی از متروپل و پلاسکو؛/ وقتی‌ ۱۰۰ها متروپل در زلزله تهران فروبریزد چه بر سرمان می‌آید؛ ۳ تا ۶ روز، این اعداد را به خاطر بسپارید (فیلم) ببینید| خاطرات طنز مرحوم دعایی از مجلس: از مشروبات اقلیت تا فراکسیون مه پیکران فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دارای معلولیت سن بازنشستگی روز همبستگی تعطیل رسمی فرانسوی ها روز تعطیل یک روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در سی‌اُمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی، بدون پروتکل‌های مرسوم تشریفاتی، وارد «بندرعباس» مرکز استان هرمزگان شد.

رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان این سفر، برنامه‌هایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم استان هرمزگان، ترتیب خواهند داد.

در جریان این سفر، رئیس عدلیه در راستای صیانت از بیت‌المال و احیای‌ حقوق‌ عامه‌ از یکی از مراکز مهم تجاری ـ صنعتی کشور در استان هرمزگان بازدید خواهد کرد.

همچنین در جریان این سفر، نسبت به رفع مشکلِ مُزمن اهالی یکی از مناطق استان هرمزگان که بیش از نیم قرن استمرار داشته است، اقداماتی با حضور رئیس قوه قضاییه صورت خواهد گرفت.

برگزاری نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان و دست‌اندرکاران مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی کشور از دیگر برنامه‌های سفر رئیس دستگاه قضا به استان هرمزگان است.

شایان ذکر است حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت‌عالی قضایی به استان‌های ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل و بوشهر سفر کرده است.

ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام می‌شود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استان‌های البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی، مازندران، فارس و گلستان نیز استان‌هایی هستند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات و بصورت غیررسمی به آن مناطق سفر کرده است.

بنا بر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، نقطه اشتراک تمام سفرهای استانی رئیس عدلیه در دوره جدید اعم از سفرهای رسمی همراه با هیئت عالی قضایی و سفرهای غیررسمی و بدون تشریفات، انجام ملاقات‌ها و دیدارهای مستقیم و بلاواسطه با متن مردم در سراسر ایران اسلامی و رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آن‌ها و همچنین اتخاذ رویکرد مسئله‌محور و تخصص‌گرایانه در قبال چالش‌ها و آسیب‌های موجود است که به نحوی از انحاء مرتبط با وظایف و مسئولیت‌های دستگاه قضا بویژه در حوزه صیانت از حقوق عامه می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان، دانشگاه‌ها را تعطیل کرد
  • ویدیو/ چرا مهم‌ترین دانشگاه فرانسه تعطیل شد؟
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • غذا‌های ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس؛ ۶۰ درصد خوراکی‌ها بدون گوشت خواهد بود
  • سیاستمدار فرانسوی: در اطاعت از یک پیرمرد آمریکایی و خدمت به رئیس مافیای اوکراینی نابود می‌شویم
  • پاریس برای المپیک 2024 به یک دژ نظامی تبدیل می‌شود!
  • بسته شدن حریم هوایی پاریس در افتتاحیه المپیک
  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • تعلیق بودجه دانشگاه فرانسوی به دلیل حمایت از فلسطین